11111

DERS TANITIM BİLGİLERİ


mt.fadf.ieu.edu.tr

Dersin Adı
Kodu
Yarıyıl
Teori
(saat/hafta)
Uygulama/Lab
(saat/hafta)
Yerel Kredi
AKTS
Güz/Bahar
Ön-Koşul(lar)
Yok
Dersin Dili
Dersin Türü
Seçmeli
Dersin Düzeyi
-
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Dersin Koordinatörü -
Öğretim Eleman(lar)ı -
Yardımcı(ları) -
Dersin Amacı
Öğrenme Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • Yenilikçi ve geleceğe yönelik tekstil malzemelerini tanıyabilir.
  • Yenilikçi ve geleceğe yönelik giysi birleştirme tekniklerini öğrenir.
  • Moda endüstrisinde yenilikçiliği ve geleceği etkileyen ekonomik, sosyal ve çevresel etmenleri inceleyip araştırabilir.
Ders Tanımı

 



Dersin Kategorisi

Temel Ders
Uzmanlık/Alan Dersleri
Destek Dersleri
X
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

 

HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Orientation ve inovasyon kavramına giriş Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
2 Yenilikçi giysi tasarımının tarihçesi ve orjini. Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
3 Yenilikçi giysi tasarımının günümüz modasına etkisi.. Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
4 Yenilikçi teknikler kullanan giyilebilir sanat projeleri Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
5 Yenilikçi materyal ve tekstiller1 Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
6 Yenilikçi materyal ve tekstiller2 Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
7 1.Midterm projesi teslimi Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
8 Tekstil ürünü birleştirme tekniklerinde inovasyon1 Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
9 Yenilikçi ve fütüristik giysi tasarımı senaryoları 1 Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
10 Yenilikçi ve fütüristik giysi tasarımı senaryoları2 Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
11 Yenilikçi ve fütüristik giysi üretim teknikleri1 Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
12 Yenilikçi ve fütüristik giysi üretim teknikleri 2 Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
13 Giyilebilir interdisipliner teknoloji ürünleri1 Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
14 Giyilebilir interdisipliner teknoloji ürünleri2 Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
15 Final projesi sunum Öğrenciler derse bir önceki hafta verilmiş gerekli bölümleri inceleyip araştırmalarını yapıp gelirler.
16 Dönemin gözden geçirilmesi  
Ders Kitabı
Önerilen Okumalar/Materyaller Techno Textiles 1,2 / Sarah Braddock, Marie O’Mahony. Fashioning the future: Tomorrow’s Wardrobe / Warren Du Preez, Suzanne,Spacesuit:Fashioning Apollo / Nicholas De Manchaux Extreme Textiles: Designing for High Performance/Matilda Mc Quaid Fashionable Technology / Sabine Seymour Future Files: A Brief History of next 50 years / Richard Watson

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Katkı Payı %
Katılım
1
10
Laboratuvar / Uygulama
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
Portfolyo
Ödev
Sunum / Jüri Önünde Sunum
1
20
Proje
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınav
1
30
Final Sınavı
1
40
Toplam

Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı
Toplam

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Süre (Saat) İş Yükü
Teorik Ders Saati
(Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati)
16
4
64
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati
(Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati)
16
Sınıf Dışı Ders Çalışması
15
2
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
Portfolyo
Ödev
Sunum / Jüri Önünde Sunum
Proje
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınavlar
Final Sınavı
1
    Toplam
94

 

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

#
Program Yeterlilikleri / Çıktıları
* Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1

Bağımsız olarak bir tasarım koleksiyonunu tasarlamak ve gerçekleştirmek.

X
2

Yüksek kalitede moda ürünlerinin üretiminde gerekli olan malzeme, kullanım ve bilgi becerisini endüstrinin beklentileri doğrultusunda uygulamak.

X
3

Tasarım araştırmasına yönelik farkındalık geliştirmek ve bireysel olarak tasarım araştırmasını yürütmek.

X
4

Bir yabancı dili iyi ve gelişmiş  seviyede kullanmak.

X
5

Geleceğe yönelik profesyonel bir kariyer için girişimcilik ve yönetim becerilerini geliştirmek.

X
6

Çağdaş sanat ve tasarım dünyasındaki güncel  konular, değişimler ve akımları tasarım pratiklerine aktarabilecek derecede izlemek, gözlemek ve analiz etmek.

X
7

Moda ve Tekstil Tasarımı alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar tabanlı bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanmak.

X
8

Meslek alanının, belirli yerel ve bölgesel ihtiyaçlarının ve gelişmelerinin farkına varmak, bunları analiz etmek ve uygulamaya entegre etmek.

X
9

Akademik ve tasarım araştırmalarına süregiden bir analitik ve profesyonel yaklaşım geliştirmek.

X
10

Moda ve Tekstil Tasarımı alanında seçtikleri ilgi alanına yönelik olarak, kişisel yaşam boyu öğrenme tavrının öneminin ve ihtiyacının farkında olabilmek.

X
11

Moda ve Tekstil Tasarımı alanında edindiği kuramsal  bilgileri anlamak, yorumlayabilmek ve  uygulamalı çalışmalarında kullanabilmek.

X

*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi | Sakarya Caddesi No:156, 35330 Balçova - İZMİR Tel: +90 232 279 25 25 | webmaster@ieu.edu.tr | YBS 2010